18 Şubat 2012 Cumartesi

YUMURTASIZ KEK


Malzemeler:
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 bardaktan biraz fazla tozşeker
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 tepeleme çay kaşığı karbonat
  • 1 cimdik tuz
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 5  6  kaşık sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı toz vanilya
Yapılışı:
  1. Unu, sekeri, kakaoyu, karbonatı, tuzu ve vanilyayı genişçe bir kabin içinde karıştırın.
  2. Ortasını açıp içine soğuk suyu, sıvı yağı ve sirkeyi koyup büyük tahta kaşıkla veya tel çırpma aleti ile karışana kadar karıştırın.
  3. Küçük kare veya yuvarlak kek kalıbınızı yağlayıp unlayın. Ardından parşoment kağıdı ile dibini kaplayın. Karışımı içine döküp yayın.
  4. Önceden ısıtılmış (175C) dereceli fırında ortasına batırılan kürdan temiz çıkana kadar pişirin. ben üzerini pudra şekeri ile süsledim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder