Malzemeler:
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 bardaktan biraz fazla tozşeker
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 tepeleme çay kaşığı karbonat
- 1 cimdik tuz
- 1 su bardağı soğuk su
- 5 6 kaşık sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı toz vanilya
Yapılışı:
- Unu, sekeri, kakaoyu, karbonatı, tuzu ve vanilyayı genişçe bir kabin içinde karıştırın.
- Ortasını açıp içine soğuk suyu, sıvı yağı ve sirkeyi koyup büyük tahta kaşıkla veya tel çırpma aleti ile karışana kadar karıştırın.
- Küçük kare veya yuvarlak kek kalıbınızı yağlayıp unlayın. Ardından parşoment kağıdı ile dibini kaplayın. Karışımı içine döküp yayın.
- Önceden ısıtılmış (175C) dereceli fırında ortasına batırılan kürdan temiz çıkana kadar pişirin. ben üzerini pudra şekeri ile süsledim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder