13 Temmuz 2013 Cumartesi

patlicanli örgū pogaça



2 su bardagi unu havuz gibi acalim 1tatli kasigi tuz 1 tatli kasigi sekeri havuza koyuyoruz bir kasede yarim bardak ilik suyla yarim paket  kuru mayayi biraz mayalandiriyoruz ve havuza koyuyoruz 4kasikta siviyagi katip hamurumuzu gerekirse ilik su ilavesiyle yoguruyoruz yumusak bir hamur olacak yarim saat mayalnmaya birakin bir tavada bir adet ufak sogani kup kup dograyarak sotelemeye baaliyoruz soganlarin uzerine kabuklarini soyiup kup kup dogradigimiz patlicanlarida koyup sotelemeye devam ediyoruz kup kup dogranmis domateside koyup biraz cwvirip altini kapatiuoruz tuzunu karabiberinide katinca icimiz hazir mayalanan hamurumuzu merdaneyle oval sekilde aciyoruz ortasinda 4 parmak kalacak sekilde kenarlarini serir serit kesiyoruz orta kisma ici yayip seritleri sac orer gibi ust ustte gwtirerek oruyoruz uzerine bir yumurta sarisi surup 180 derece firinda pisoriyorz afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



    İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

    YanıtlaSil