Malzemeler:
4/3 paket makarna
1 yemek kaşığı sıvıyağ
10 adet salatalık turşusu
2 su bardağı garnitür (karışık)
2 diş sarımsak
10 dal maydanoz
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı mayonez
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
10 adet salatalık turşusu
2 su bardağı garnitür (karışık)
2 diş sarımsak
10 dal maydanoz
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı mayonez
1 tutam tuz
Yapılışı:
1- Konserve garnitürünüzü süzün ve sudan geçirin, sarımsakları soyun ve dövün. Maydonozları ve turşuları ince ince kıyın. Tüm malzemeyi geniş bir kaba alın.
2- 4/3 paket makarnayı içine içine tuz ve sıvıyağ koyduğunuz kaynar suda haşlayıp süzün ve soğuk sudan geçirin.
3- Süzdüğünüz makarnayı karıştırma kabına dökün ve üzerine mayonezi yoğurdu ekleyerek iyice karıştırın. Streç filmle kapladığınız yuvarlak bir kasenin içine döküp 2 3 saat bekletin daha sonra servis tabağına ters çevirerek çıkarın kaplum bağamızın gövdesini oluşturmuş oldunuz resimdeki gibi şekillendirin ve kaplumbağanız hazır ......afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder