14 Şubat 2012 Salı

petito kurabiyeler

malzemeler
* 1 PK YUMUŞAK MARGARİN
* 3 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
* 1 SU BARD PUDRA ŞEKERİ
* 1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU
* ALDIĞI KADAR UN (AŞAĞI YUKARI 3 SU BARD)
diğer malzemeler

* KAKAO
* DAMLA ÇİKOLATA
* YAPIŞTIRMAK İÇİN YUMURTA AKI

YAPILIŞI

HAMUR MALZEMELERİYLE HAMUR YOĞRULUR. HAMURUN 3 TE BİRİ AYRILIR. DİĞER KISMINA KAKAO İLAVE EDİLİP YOĞRULUR.
KAKAOLU HAMUR AÇILIR. SU BARDAĞIYLA YUVARLAKLAR KESİLİR. KENARA AYRILIR.
BEYAZ HAMUR KESİLİR. GAZOZ KAPAĞIYLA YUVARLAKLAR KESİLİR.
SIRA GELDİ AYICIĞIMIZI YAPMAYA... BEYAZ YUVARLAKLARDAN İKİ TANE ALINIR. KULAK OLACAK ŞEKİLDE KAKAOLU YUVARLAĞa yumurta akıyla yapıştırılır. (fazla bastırmayın yapıştırmanız yeter)
AĞIZ KISMI İÇİN, BİR BEYAZ YUVARLAK DAHA ALINIP YUMURTA BEYAZI YARDIMIYLA KAKAOLU YUVARLAĞIN ÜZERİNE YAPIŞTIRILIR
GÖZ KISMI OLUŞTURMAK İÇİN BEYAZ HAMURDAN MİNİCİK TOPLAR YAPILIP YUMURTA AKIYLA YAPIŞTIRILIR. GÖZLER VE BURUN KISMINA DAMLA ÇİKOLATA BATIRILIR. YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNDE 175 C FIRINDA FAZLA KIZARMASINA İZİN VERMEDEN PİŞİRİLİR.....afiyet olsun

2 yorum:

  1. Çok şirin olmuş kurabiyeler:)Bloğunuzu da izlemeye aldım:)sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok teşşekürler bende sizin takipçinizim emin olun:))))

    YanıtlaSil