30 Ekim 2012 Salı

ETLİ KARA LAHANA SARMASI



MALZEMELER

3 bağ kara lahana (arzuya göre artar eksilir:)))
250-300 gr oldukça minik kuşbaşı
600 gr pirinç
2 baş soğan
tuz karabiber pulbiber
sıvıyağ
3 yemek kaşığı salça
ve birazda kemik parçası (olmasada olur fakat olursa çok daha lezzetli bir sarma elde etmiş olursunuz)

YAPILIŞI
lahanaların sap kısımlarını kopararak güzelce yıkıyoruz yıkadığımız lahanaları bir tencereye alarak üzerine gelecek kadar su ilavesi ile beraber haşlanması için ocağa alıyoruz su kaynadıktan sonra 10 dakika lahanaların haşlanması için yeterli bir süredir.
başka bir kapta pirincimizi iyice yıkadıktan sonra soğanları doğruyoruz kuşbaşıları koyuyoruz (kuşbaşılar oldukça minik olmalı) baharatlarını tuzunu yağını salçasınıda katarak iç harcımızı hazırlamış oluyoruz.
daha sonra haşlayıp süzdüğümüz lahanaları başlıyoruz sarmaya lahana yaprakları genelde büyüktürler bu yüzden bir lahana yaprağınından 2 yada 3 adet bile sarma olur bölerek yapmanız gerekiyor aksi taktirde çok kalın ve iri sarmalar meydana gelirki sarma olayında bu hiçte hoş olmaz:))))
sardığımız sarmalarımızı altına kemik parçaları diizdiğimiz tenceremize diziyoruz (yaprak sarma gibi özenle dizilmesine gerek yoktur ki dizilmemesi daha makbuldür gelişi güzel sıkıştırmadan koyarsak pişmesi dahada kolay olur)diizdiğimiz sarmalarımızın üzerine tuz sıvıyağ ve sıcak su katarak kullandığımız tencereden küçük başka bir tencere kapağınıda tencerinin içine sarmaların üstüne koyuyoruz ve ocağa alıyoruz kaynadıktan sonra altını kısıp yaklaşık 1 saat pişiriyoruz...
AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder