15 Şubat 2012 Çarşamba

patates çanakları


 Malzemeler:
4-5 adet haşlanmış patates
5-6 dal maydanoz ince doğranmış
1 kase yoğurt
3  4   dal taze soğan
2 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak (rendelenmiş),
tuz, karabiber sıvıyağ
       Yapılışı:
Haşlanmış patatesleri iyice ezip püre haline getirin içine  maydanozları ve taze soğanları  ilave edin.
Karışıma sıvıyağ,, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın sonra parmağınızla ortasını oyun ve servis tabağına yerleştirin.
Yoğurt, mayonez ve sarımsakları iyice karıştırın, kaşık veya sıkması torbası yardımıyla patates çanaklarının oyuklarına doldurun. Kırmızı biber ile süsleyin ve servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder