Malzemeler:
4-5 adet haşlanmış patates
5-6 dal maydanoz ince doğranmış
1 kase yoğurt
3 4 dal taze soğan
2 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak (rendelenmiş),
tuz, karabiber sıvıyağ
Yapılışı:
Haşlanmış patatesleri iyice ezip püre haline getirin içine maydanozları ve taze soğanları ilave edin.
Karışıma sıvıyağ,, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın sonra parmağınızla ortasını oyun ve servis tabağına yerleştirin.
Yoğurt, mayonez ve sarımsakları iyice karıştırın, kaşık veya sıkması torbası yardımıyla patates çanaklarının oyuklarına doldurun. Kırmızı biber ile süsleyin ve servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder