22 Şubat 2012 Çarşamba

patatesli börek

MALZEMELER:
5 tane yufka
1 kilo patates
yarım kase yoğurt(üzeri için)
1 yumurta sarısı
tuz
karabiber
sıvıyağ
YAPILIŞI:patatesleri soyup yıkıyoruz ve rendeliyoruz rendelediğimiz patateslerin sularını iyice sıkıyoruz ve bir tavada sıvıyağ tuz karabiber pul biber ve birazda kuru naneyle kavuruyoruz(soğan yok bizim orada böyle yapıyorlar çanakkalede yani:))))daha sonra yufkaları ortadan 2 ye bölüyoruz hazırladığımız içten parçaların her tarafına serpiyoruz ve rulo halinde sarıyoruz yuvarlak olacak şekilde tepsiye doluyoruz her bir parçayı daha sonra yoğurdu yumurta sarısını biraz sıvıyağ ve tuzla karıştırıyoruz böreğimizin üzreine sürüyoruz önceden 200 derecede ısıtılmış fırınımıza böreğimizi veriyoruz......AFİYET OLSUN:))))))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder