26 Mart 2013 Salı

SARAY SARMASI

 
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
    3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı hidistan cevizi
1 paket sade krem şant
1 bardak süt
Yapılışı
Bir tencerede un süt şeker kakao vanilya sürekli karıştırılarak pişirilir.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır.
Margarin ilave edilip mikserle 5-6 dakika çırpılır.
  dikdörtgen bir tepsinin zemini bol hindistan ceviziyle kapatılır.
Hazırladığımız muhallebi sıcakken yavaşça (zemindeki hindistan cevizlerini dağıtmadan)tepsiye yayılır.
Muhallebi soğumaya bırakılır.
1 bardak sütle hazırladığımız krem şanti tepsideki muhallebinin her yerine gelecek şekilde yayılır.
Muhallebimiz 3-4 saat dolapta bekletilip soğuttuktan sonra eni 2 parmak kalılığında boyu yaklaşık10 cm ucunlığunda şeritler kesilir ve rulo şeklinde sarılır.Sonra dik olarak tabaga yerleştirilip servis yapılır.Afiyet olsu
n

1 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Geçenlerde bende yaptım. Muhteşem bir lezzet.. Afiyetler olsun.. izmirdenlezzetler den sevgiler..

    YanıtlaSil