4 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı hidistan cevizi
1 paket sade krem şant
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı hidistan cevizi
1 paket sade krem şant
1 bardak süt
Yapılışı
Bir tencerede un süt şeker kakao vanilya sürekli karıştırılarak pişirilir.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır.
Margarin ilave edilip mikserle 5-6 dakika çırpılır.
dikdörtgen bir tepsinin zemini bol hindistan ceviziyle kapatılır.
Hazırladığımız muhallebi sıcakken yavaşça (zemindeki hindistan cevizlerini dağıtmadan)tepsiye yayılır.
Muhallebi soğumaya bırakılır.
1 bardak sütle hazırladığımız krem şanti tepsideki muhallebinin her yerine gelecek şekilde yayılır.
Muhallebimiz 3-4 saat dolapta bekletilip soğuttuktan sonra eni 2 parmak kalılığında boyu yaklaşık10 cm ucunlığunda şeritler kesilir ve rulo şeklinde sarılır.Sonra dik olarak tabaga yerleştirilip servis yapılır.Afiyet olsun
Yapılışı
Bir tencerede un süt şeker kakao vanilya sürekli karıştırılarak pişirilir.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır.
Margarin ilave edilip mikserle 5-6 dakika çırpılır.
dikdörtgen bir tepsinin zemini bol hindistan ceviziyle kapatılır.
Hazırladığımız muhallebi sıcakken yavaşça (zemindeki hindistan cevizlerini dağıtmadan)tepsiye yayılır.
Muhallebi soğumaya bırakılır.
1 bardak sütle hazırladığımız krem şanti tepsideki muhallebinin her yerine gelecek şekilde yayılır.
Muhallebimiz 3-4 saat dolapta bekletilip soğuttuktan sonra eni 2 parmak kalılığında boyu yaklaşık10 cm ucunlığunda şeritler kesilir ve rulo şeklinde sarılır.Sonra dik olarak tabaga yerleştirilip servis yapılır.Afiyet olsun
Ellerine sağlık. Geçenlerde bende yaptım. Muhteşem bir lezzet.. Afiyetler olsun.. izmirdenlezzetler den sevgiler..
YanıtlaSil