13 Ocak 2013 Pazar

FELLAH KÖFTESİ



  • 1 su bardağı kısırlık bulgur,
  • yarım  su bardağı irmik,
  • 1,5 su bardağı su,
  • 1 yumurta,
  • yarım su bardağı un,
  • 1 tatlı kaşığı salça,
  • Tuz, karabiber, kimyon
Sosu için;
  • 3 adet domates,
  • 4 diş sarımsak,
  • 1 fincan zeytinyağ,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • Kuru nane, pul biber
  • üzerine sarımsaklı yoğurt 
  • birazda kıyılmış maydanoz

  1. Bulguru, irmiği kaynar olan 1.5 bardak suyla bir kapta şişene kadar bekletiyoruz
  2. Bu karışım soğuyunca içine un, yumurta, salça ve baharatlarını katıp yoğurun,
  3. Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayın ve parmağınızla ortasına bastırarak şekillendirin,
  4. Bolca suyu bir tencerede kaynatın,
  5. Köftelerinizi içine atıp köfteler suyun üstünde yüzmeye başlayana kadar haşlayın ve bir kevgir yardımıyla süzerek sudan çıkarın,
  6. Sos için zeytinyağını bir tencereye alıp kızdırın içine ezilmiş sarımsakları ekleyip kavurun,
  7. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
  8. Rendelediğiniz domatesleri de ekleyip pişene kadar kaynatın,
  9. Tuz, , nane ve pul biberini ekleyip ateşten alın,
  10. Sosu köftelerin üzerine gezdirip karıştırın,
  11. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin,
  12. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
afiyet olsunnnn :)))))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder