- 1 su bardağı kısırlık bulgur,
- yarım su bardağı irmik,
- 1,5 su bardağı su,
- 1 yumurta,
- yarım su bardağı un,
- 1 tatlı kaşığı salça,
- Tuz, karabiber, kimyon
Sosu için;
- 3 adet domates,
- 4 diş sarımsak,
- 1 fincan zeytinyağ,
- 1 yemek kaşığı salça,
- Kuru nane, pul biber
- üzerine sarımsaklı yoğurt
- birazda kıyılmış maydanoz
- Bulguru, irmiği kaynar olan 1.5 bardak suyla bir kapta şişene kadar bekletiyoruz
- Bu karışım soğuyunca içine un, yumurta, salça ve baharatlarını katıp yoğurun,
- Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayın ve parmağınızla ortasına bastırarak şekillendirin,
- Bolca suyu bir tencerede kaynatın,
- Köftelerinizi içine atıp köfteler suyun üstünde yüzmeye başlayana kadar haşlayın ve bir kevgir yardımıyla süzerek sudan çıkarın,
- Sos için zeytinyağını bir tencereye alıp kızdırın içine ezilmiş sarımsakları ekleyip kavurun,
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
- Rendelediğiniz domatesleri de ekleyip pişene kadar kaynatın,
- Tuz, , nane ve pul biberini ekleyip ateşten alın,
- Sosu köftelerin üzerine gezdirip karıştırın,
- Üzerine kıyılmış maydanoz serpin,
- Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
afiyet olsunnnn :)))))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder