20 Mart 2013 Çarşamba

TARATOR SOS

 
TARATOR SOS ÖZELLİKLE KALAMARIN YANINDA VERİLEN BİR SOSTUR AMA BÜTÜN BALIK MENÜLERİNDEDE KULLANILABİLİR BEN MESELA BALIĞIN YANINA FIRINDA PATATESLE BERABER TARATOR SOSUDA KULLANIYORUM YAPIMI OLDUKÇA BASİT OLAN BU SOSUN YAPILIŞI İSE ŞÖYLE:
 
4 KAŞIK SÜZME YOĞURT
1 KAŞIK MAYONEZ
4 DİŞ SARIMSAK
3 KAŞIK UFALANMIŞ EKMEK İÇİ (GALETA UNUDA KULLANANLAR OLDUĞUNU BİLİYORUM FAKAT EKMEK İÇİYLE DAHA GÜZEL OLDUĞU KANISINDAYIM)
TUZ BİR TUTAM KURU NANE
 
BÜTÜN MALZEME KARIŞTIRILIR VE SOS ELDE EDİLMİŞ OLUR
 
SÜZME YOĞURDUNUZ O ANDA YOKSA EĞER UFAK BİR SÜZGEÇİN ALTINA KAĞIT HAVLU KOYARAK SUYUNU SÜZDÜREREKTE SÜZME ELDE EDEBİLRSİNİZ...
 
AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder