26 Nisan 2013 Cuma

GALETA UNLU POĞAÇA

ÜZGÜNÜM  BU TARİFİMİ RESİMSİZ PAYLAŞIYORUM ÇÜNKÜ TELEFONUM SERVİSTE VE FOTOĞRAF MAKİNEMDE YOK :((( GÜZEL VE DENENMİŞ BİR TARİF OLDUĞU İÇİN RESİM OLMASADA OLUR DİYE DÜŞÜNDÜM UMARIM MARUZ GÖRÜRSÜNÜZ....


YARIM SU BARDAĞI ERİTİLMİŞ MARGARİN YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ YARIM SU BARDAĞI YOĞURT 1 ADET YUMURTANIN SARISI (AKINI ÜZERİNDE KULLANMAK İÇİN AYIRIN) 1 PAKET KABARTMA TOZU VE İSTEĞE BAĞLI TUZ (FAZLA TUZU KALDIRAN BİR HAMUR DEĞİLDİR BİLGİNİZE) VE KIVAMA GELENE KADAR DA UN (ÇOK KATI BİR HAMUR OLMASIN KULAK MEMESİ DEDİĞİMİZ KIVAM İDEAL)

BÜTÜN BU MALZEMELERLE ELDE ETTİĞİMİZ HAMURU 15 DAKİKA DİNLENDİRDİKTEN SONRA İÇ MALZEMESİNİ HAZIRLAYIN BEN KARIŞIK PEYNİR KULLANDIM KAŞAR PEYNİRİ,DİL PEYNİRİ,VE BEYAZ PEYNİR

HAMURDAN CEVİZDEN BÜYÜK PARÇALAR KOPARIP ORTASINI AÇARAK PEYNİRLİ HARCIMIZI ORTASINA KOYUYORUZ DAHA SONRA ORTAYI KAPATARAK YUVARLIYORUZ BİRAZ YASSILAŞTIRDIKTAN SONRA ALTI ÜSTÜ DAHİL OLMAK ÜZERE HER TARAFINI  ÖNCE YUMURTA AKINA DAHA SONRADA GALETA UNUNA BULAYARAK TEPSİYE DİZİYORUZ 180 DERECELİK FIRINDA 20 DAKİKADA OLUYOR TABİ FIRINA GÖRE PİŞME SÜRESİ DEĞİŞEBİLİR.....AFİYET OLSUN
                                            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder