24 Ekim 2012 Çarşamba

büzgü börek


Kızarmasını bekleyemeden paylaşmak istedim bu çok şık olan böreğimi malum yarın bayram ve sabah kahvaltısında olmazsa olmaz olan böreğimi bu sefer bu şekilde yaptımki iyiki öle yapmışım bayıldım bunlara görüntüsü güzel olmakla beraber yapımıda çok basit ve işte tarifi...
MALZEMELER:
5 adet yufka
5 6 tane haşlanmış patates
tuz karabiber pul biber
1 çay bardağı su
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta sarısı


resimlerdede olduğu gibi ayrıca ben yapım aşamalarını çekmeyi unuttuğum için bu 2 resmi gogledan buldum üçgen kestiğimiz yufkayı sivri ucu bize doğru gelecek şekilde koyuyoruz masaya yufkanın üstüne sıvıyağ ve su karışımından gezdiriyoruz daha sonra sivri ucundan başlayarak yukarı doğru büzüyoruz  yukarıdaki resimde olduğu gibi büzdükten sonra 2 ye katlayarak uçlarını birleştiriyoruz daha sonrada birleştirdiğimiz yere harcımız koyarak sarıyoruz yukarı doğru sonuna kadar sarıp tersini çevirerk diziyoruz tepsiye kalan sulu yağlı harca bir yumurta sarısını koyup üzerlerine sürüyoruz 180  200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder