17 Aralık 2012 Pazartesi

EL AÇMASI PATATELİ BÖREK




HAMURU İÇİN UN SU VE TUZ KULLANIYORUZ MİKTAR VEREMİYORUM ÇÜNKÜ GÖZ KARARI YAPIYORUM BEN AMA SİZE TAHMİNİ ÖLÇÜLER VEREBİLİRİM TECRÜBEYE DAYANARAK TABİKİİ:)))

700 GR UN İLE HAZIRLAYIN SU VE TUZUDA SİZ HAMURUN KIVAMINA GÖRE AYARLAYACAKSINIZ...AÇILABİLECEK YUMUŞAKLIKTA OLACAK.YOĞURDUĞUNUZ HAMURU YARIM SAAT DİNLERNDİRİN MUHAKKAK...

DİNLENEN HAMURU İLK ÖNCE MERDANE DAHA SONRADA MERDANE YARDIMIYLA OLABİLDİĞİNCE İNCE AÇIYORSUNUZ TABİKİ UN YARDIMIYLA İNCECİK AÇTIĞINIZ HAMURA HARCI KOYMADAN ÖNCE SIVIYAĞ VE TEREYAĞ KARIŞIMINI SÜRÜYORSUNUZ  ERİTEREK TABİKİ TEREYAĞINI...

İÇ MALZEMESİNİDE BEN PATATESLİ HAZIRLADIM SİZ İSTEDİĞİNİZ GİBİ HAZIRLAYIN KIYMALI ISPANAKLI PEYNİRLİ BEN PATATES SOĞAN TUZ KARABİBER PULBİBER İLE  HAZIRLADIM HARCIMI....

YAĞLADIĞIMIZ YUFKALARA HARCIMIZI YAYIP RULO YAPIYORUZ KOL BÖREĞİ GİBİ DÖŞÜYORUZ TEPSİYE ÜZERİNEDE AZ YOĞURT YUMURTA SARISI VE SIVIYAĞ İLE HAZIRLADIĞIMIZ HARCIDA  SÜRÜP 180 DRECE OLAN FIRINDA PİŞİRİYORUZ....
AFİYET OLSUNNN....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder