18 Kasım 2012 Pazar

MAKLUBE



Malzemeler
- 750 gram kuşbaşı et
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet orta boy havuç,tuz, karabiber
- 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Pilav için:
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı  sıvıyağ
- Tuz
Hazırlanış:
Pirinci sıcak tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim.
 Etleri düdüklü tencereye alalım. Üzerine biraz çıkacak kadar sıcak su ekleyelim. Orta hararetli ateşte haşlayalım.
 Pirinçlerin suyunu süzüp, nişastası gidene dek birkaç su yıkayalım. Sularını süzelim. Ayrı bir tencereye sıvı yağı alıp, kızdıralım. Pirinçleri şeffaflaşana dek kavuralım. 3 su bardağı sıcak suya arzuya göre 1 et suyu tabletini ve yeterince tuzu ilave edip,pişmeye bırakalım.pilavımız pişerken haşlanan etleri elimizle minik parçalara ayıralım ayrı bir tavaya alalım etleri ve üzerine tuz karabiber pulbiber sıvıyağ koyarak bi 5 dakika soteleyeim bu arada pilavımızda pişti  servis için bir kaseye önce etlerimiz koyalım daha sonrada pilavı koyup tabağa ters çevirelim.
salata içinde kıvırcık maydanoz ve havuç kullandım resimdede görüldüğü gibi salata ve yoğurtla servis edelim.
AFİYET OLSUN.....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder