5 Nisan 2012 Perşembe

haşhaşlı revani


-3 yumurta 
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı irmik
- 1/2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 pkt vanilya
- 3-4 yemek kaşığı  toz haşhaş
-1 paket krem şanti (sade)
-1 bardak soğuk süt
şerbeti için: 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı su
Fırını 170 derecede ısınmaya bırakalım.
Çırpma kabına şeker ile yumurtaları alıp çırpmaya başlayalım.
Kalan malzemeleri yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edelim.
Hamuru yağladığımız dikdörtgen fırın kabına boşaltalım.
Isınmış olan fırında üzeri altın sarısına dönünceye dek pişirelim.
şerbeti için su ile şekeri kaynatalım. Ilımaya bırakalım.
Fırından çıkan sıcak keki de az ılıttıktan sonra dilimlere keselim.
Şerbetini döküp dinlenmeye alalım.
krem şantiyle süsleyip servis edelim
âfiyet olsun :)     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder